9 srpna

Elektronická evidence tržeb pro cukráře

Cukráři, pekaři a podnikatelé ve výrobě spadají až do čtvrté fáze zavádění EET, povinnost evidovat tržby pro ně nastane až od 1. března 2018. Přesto budou muset evidovat tržby již od 1. prosince 2016, pokud prodávají své výrobky ve své provozovně a klienti je zde konzumují.

Pokud zákazník konzumuje cukrářské výrobky přímo na prodejně, chová se provoz jako klasická cukrárna, tedy gastro provoz. V takovém případě spadá cukrář do škatulky pohostinství a musí evidovat tržby pomocí EET pokladny již od prvního prosince tohoto roku. Stejná situace je u pekařů, kteří prodávají své pekařské výrobky v místě a zákazníci je zde konzumují. I ti mají povinnost zapojit se do EET v první vlně, tedy od 1. prosince.

Ve druhé fázi od 1. března 2017 jim přibude také povinnost evidovat tržby z prodeje jiných než vlastních výrobků, tedy například láhví vína nebo dárkových košů.

Nákup řešení pro elektronickou evidenci tržeb raději neodkládejte na poslední chvíli. Vystavujete se tak riziku, že EET pokladnu nestihnete pořídit včas a mohly by vás postihnout sankce od ministerstva financí. Již dnes je možné si EET pokladnu vyzkoušet a nebo předobjednat. Seznamte se s miniPOS – elektronickou pokladnou pro malé provozy. Pokladna miniPOS je jednoduchá pokladna vyvinutá pro cukrárny, pekárny, hospody, bary, malé provozovny, řemeslníky a živnostníky. Její obsluhu zvládne každý, protože je velmi intuitivní a prodej je na pár kliků.


Podobné články